Top

Zout



De zoutvlokken worden met de hand gewonnen uit ondergrondse bronnen in Alicante (Spanje) waar de traditie terug gaat tot de middelleeuwen. Dit is de plaats waar Mill & Mortar inspiratie vindt om de zouten op smaak te brengen met mineralen en kruiden uit de directe omgeving van de bronnen; wijn, citrus, actieve kool & gerookte eik.


De knapperige zoutvlokken zijn de perfecte finishing touch op je gerechten. Of plaats het zout rechtstreeks op tafel zodat je gasten naar eigen smaak enkele vlokken kunnen toevoegen, met de hand of zoutmolen.



Beschikbaar in acht variëteiten:

Porcini Salt Flakes: eekhoorntjesbrood geeft het zout een heerlijk aards en houtig aroma.

Black Salt Flakes: dit zout met actieve kool creëert een mooi contrast tegen lichte ingrediënten als vis, groenten en eieren.

Red Wine Salt Flakes: zout doordrenkt met rode wijn uit het Catalaanse district Piorat dat bekend staat voor de productie van krachtige maar toch elegante wijnen. Past perfect bij geroosterd vlees. 

Citrus Salt Flakes: zoutvlokken doordrenkt met citroenolie en verder op smaak gebracht met groene takjes citroentijm. Gebruik voor het op smaak brengen van groenten en vis.

Oak Smoked Salt Flakes: gedurende enkele weken worden deze zoutvlokken in een afgesloten ruimte op smaak gebracht door het verbranden van oude eik. Wordt er vaak gebruikt in de Scandinavische keuken.

Seaweed Salt Flakes: zoutvlokken met een blend van zeekraal, nori en rode dulse met de smaak van de zee met een kruidige toets. Gebruik bij sushi, warme visgerechten, brood en pasta. 

Pyramid Salt Flakes: 'standaard' grote zoutvlokken. Gebruik als afwerking of verpulver met de hand in kleinere stukken.


Mill Salt: gedroogd aan de mediterraanse wind en zon zijn alle zoutkorrels uniform van grootte waardoor dit zout uitermate geschikt is voor gebruik in een zoutmolen.