Top

Vol-au-vent met quinoa

Wat heb je nodig?
Recept voor 4 personen

  • 500 gr kipfilet
  • 500 gr kalfsgehakt (omdat de kinderen dit zalig vinden doe ik lekker veel)
  • 500 gr champignons
  • beetje citroensap
  • paneermeel
  • zwarte peper
  • molenzout
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 l groentebouillon
  • 2 eieren
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 100 gr bloem + 75 gr boter voor de roux (witte roux)
  • 2 eierdooiers
  • 100 ml room
  • nootmuskaat
  • 250gr peulvruchten
  • Quinoa of rijst
  • 1/2 kl Porcini salt flakes 

Wat moet je doen?

Meng het gehakt samen met 2 eieren, peper en zout en paneermeel en draai er balletjes van. Rol de balletjes in wat bloem (schudden met je pot zo verdeelt de bloem goed en plakken ze niet aan elkaar) en kook ze in gezouten water. Schep ze eruit en spoel onder koud water.


Snijd de kipfilet in stukjes en laat een 5-tal minuten garen in de groentebouillon. Schep de blokjes eruit en laat uitlekken. Snij de champignons in brunoise of gebruik een andere snijtechniek afhankelijk van de grootte die je wenst. Stoof ze aan in wat geklaarde boter en besprenkel met citroensap.


Kook ondertussen de quinoa tot deze gaar is. Blancheer de peulvruchten en bak nadien kort aan in wat goede olijfolie.


Maak een roux van 75 gr boter en 100 gr bloem.
Bind de saus met 1/2 l kippebouillon en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Roer 2 eidooiers los met wat room en kruid met peper en zout en wat citroensap (de liaison). Voeg wat saus toe aan de liaison en voeg dan samen terug bij de saus.


Werk de saus af met gehakte peterselie en wat porcini salt flakes.

Smakelijk!


Recept ontwikkeld door Griet - Grietjes Goesting