Top

Basis Specerijen

Mill & Mortar biedt een brede range aan exotische specerijen. 

De meeste van de kruiden en specerijen zijn afkomstig van kleine landbouw coöperatieven uit Sri Lanka die kleine, biologische forest gardens bewerken. Dit resulteert in specerijen van een uitmuntende kwaliteit. 

De paprika's en saffraan zijn dan weer afkomstig van de mooie landbouwvelden uit Spanje.

Een totaal van meer dan 30 specerijen - waarvan het overgrote deel gecertifieerd BIO is - ondersteunt je om creatief aan de slag te gaan in de keuken.

Enkele toppers:


Ananda's Cinnamon (Sri Lanka)
Echte kaneelstokken en kaneelpoeder

Echte kaneel uit Sri Lanka onderscheidt zich van cassia kaneel (de gemiddelde supermarkt kwaliteit) omdat deze laatste slechts bestaat uit 1 dikke laag schors. Echte kaneel bestaat echter uit 10-tallen erg dunne laagjes die rond elkaar worden gerold zodat de structuur gelijkaardig wordt als deze van een sigaar. Het gaat hierbij om echt handwerk dat leidt tot een zoetere, meer verfijnde smaak. Ananda verwijst naar de naam van de contactpersoon van het coöperatief waar Mill&Mortar mee samen werkt om zo hun ambacht te eren.



Nutmeg & Mace (Sri Lanka)
Nootmuskaat noten in de dop en volledige foelie

Om de absolute versheid van de nootmuskaat te garanderen bij gebruik wordt deze in de originele dop aangeboden. Na het openbreken van de buitenste dop komen de heerlijke aroma's vrij. Bijkomend voordeel: de nootmuskaat blijft zacht zodat deze zelfs met de nagel te raspen is! 
Foelie is de gedroogde zaadmantel van die nootmuskaat. Foelie is aromatisch, verfijnd en wordt vaak in combinatie met nootmuskaat gebruikt. Foelie smaakt lekker in stoofpotjes met vlees, in aardappelpuree, bechamel of in soepen.



Cardamom (Sri Lanka)
Volledige, groene kardemom

Kardemom is een van de duurste specerijen ter wereld omdat deze slechts op een beperkt aantal plaatsen kan worden gekweekt. Na het oogsten worden de zaden gedroogd in de oven. 
Volledige kardemom zaden dienen te worden ontdaan van de buitenste zaaddoos en hebben een ietwat vettige smaak. De zaden zijn heerlijk voor het maken van een thee of het afwerken van een zout gerecht. 
Wil je kardemom in gerechten gebruiken? Kies dan voor de gemalen versie!