Top

Pastinaakfrietjes

Wat heb je nodig?



Wat moet je doen?


Schil de pastinaken en snij ze in dikke frietjes.

Verwarm de over voor op 200°C.

Breng water aan de kook en kook de pastinaakfrieten 2 à 3 minuten. Giet het water af en laat de frietjes een minuutje afkoelen in je pan.

Besprenkel de pastinaakfrieten met olijfolie, strooi nadien de bloem, de kruiden en het zout over de frietjes.

Schud met de pan zodat alle frieten met een laagje bloem en kruiden worden bedekt.

Leg de frietjes verspreid (op bakpapier) op de ovenbakplaat.
Laat ze 30 minuutjes in de oven zitten, na 15 minuten draai je ze echter het best eens, zodat ze aan beide kanten bruinen.

Je kan ze nu opdienen met veganaise of een andere saus, smakelijk!

** Extra info: 
- Geschikt voor vegetariërs en veganisten
- Lactose vrij
- Indien je glutenvrije bloem gebruik is dit gerecht dus glutenvrij.

Recept ontwikkeld door Evelyne Mertens.