Top

Pruimentaart met Cake Factor

Wat heb je nodig?
Taart voor ong. 6 personen

    • 4 gerijpte pruimen
    • 20 gr rietsuiker
    • 1,5 koffielepel Cake Factor
    • 150 gr tarwemeel
    • 60 gr bloem
    • 75 gr boter
    • 2 x eigeel
Voor de vulling: 
    • 100 gr puur rijstsuiker
    • 75 gr poedersuiker
    • 50 gr bloem
    • 1ei
    • sap van 2 citroenen
    • 1 dl whisky
    • ev. eetbare bloemen als decoratie


    Wat moet je doen?

    Snij de pruimen in dunne schijfjes.
  • Voeg de bloem, het suiker en de Cake Factor samen in een kom, meng deze en laat ze dan minstens 2 uur koud staan.
  • Voeg hierna de tarwemeel en boter bij de bloem en roer deze goed tot ze verkruimelen. Verzamel het deeg snel met de eierdooiers. Stop zodra het deeg uniform is. Leg het deeg in een diepvrieszak, druk het een beetje plat en laat het gedurende minstens 1 uur rusten.
  • Laat je oven voorverwarmen op 190°.

  • Vulling: voeg de poedersuiker, bloem en rijstsuiker samen en meng deze goed. (bij voorkeur met de handen) Strooi het ei en het citroensap in de pulp totdat het verdeelt is. Voeg nu de whisky eraan toe en roer de deeg nog een laatste keer.

    Neem de deeg samen rol deze uit tot ze 2-3 mm dik is. Breng het deeg in de bakvorm (22 cm in diameter) en verwijder het overtollige deeg.
    Verspreid de vulling gelijkmatig en werk af door de stukjes pruim op de taart te leggen. (zie foto)
  • Plaats de taart in een hete lucht oven van 190° voor 25 minuten. 
  • Laat de taart nu eerst afkoelen, eenmaal afgekoeld kan je de eetbare bloemen eraan toevoegen en kan hiervan genoten worden. Wat ook een aanrader is, is om hier een bolletje ijs aan toe te voegen.
  • Smakelijk!