Top

Gemarineerde kippenbilletjes met salade

Wat heb je nodig?
Recept voor 4 personen

    • Marinade:
    • 4 volledige kippenbillen(boven en onderbil)
    • Gemalen Asani (zie recept hieronder)
    • Verse oregano (voor decoratie)
    • Salade:
    • 1 bosje bladpeterselie (grof gesneden)
    • 1 handvol korianderblaadjes (grof gesneden)
    • een snuifje peper
    • 8 kleine tomaten in blokjes gesneden
    • 1 granaatappel
    • citroensap (1/2 citroen)
    • Gemalen Asani: 
    • 1/2 eetlepel Baharat Asani
    • 1 theelepel Pyramid salt
    • 1 geperste sinaasappel
    • een scheutje olijfolie

  • Wat moet je doen?

    Gemalen Asani: Voeg de ingrediënten samen en roer goed.
  • Kip: meng de ingrediënten voor de marinade, doe nu de marinade over de kippenbillen. U kunt dit doen door gebruik te maken van een spuitzak, zodat de marinade gelijkmatig over de stukken kip wordt verdeeld. Leg de stukjes kip met de marinade op een ovenschaal met folie en gril ze ongeveer 30 minuten.

    Salade: Voeg de tomatenblokjes, koriander en peterselie samen. Voeg nu de granaatappel toe en pers het sap van de halve citroen over de salade. Werk af met kruiden naar keuze.

    Serveer de warme gegrilde kippenbilletjes met de salade en wat brood.

  • Gemalen Asani kan ook worden gebruikt als marinade op eendenborst, lam en varkenshaas. Baharat Asani is ook goed in stoofschotels, Tagine en soepen.