Top

Popcorn met kaneel & kardemom

Wat heb je nodig?
1 grote kom

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 gr maïskorrels
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel kardemom
  • 1 eetlepel ahornsiroop, of meer voor wie het extra zoet wilt.

Wat moet je doen?


Neem een kookpot en plaats die op de kookplaat. Laat goed opwarmen.

Neem intussen een grote kom en voeg hier ahornsiroop, kaneel en kardemom aan toe. Zet de kom opzij.

Strooi de maïskorrels op de bodem en sluit af met het deksel. Blijf bij de kookpot. Schud af en toe eens op. Wacht tot je ‘plofjes‘ hoort, dat betekent dat de maïs aan het poffen is. Houd het deksel goed gesloten en schud tussendoor eens op. Eerst zullen er een paar maïskorrels poffen, vervolgens zullen de ‘plofjes‘ elkaar heel snel opvolgen om uiteindelijk opnieuw te verminderen. Dan weet je dat de maïs klaar is en van het vuur mag gehaald worden.

Neem de kom met kruiden en stort de popcorn hierin.

Schep de popcorn goed om zodat de kruiden en ahornsiroop een laagje rond de popcorn vormen. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness