Top

Chili sin carne met nachos & avocado



Wat heb je nodig?
Dit gerecht is voor 2 personen

  • 1 grote witte ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, geperst
  • kokosolie of andere vetstof om te bakken
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 grote wortels, in blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1/2 koffielepel piment d'espelette
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel (gerookte) chilipoeder
  • 1/2 koffielepel komijn
  • zout naar smaak
  • 1 blik rode kidneybonen, uitgelekt (400 gr)
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt (400 gr)
  • 1 blik tomatenblokjes (400gr)
  • 70 gr maïs, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 plantje koriander

Wat moet je doen?

Verhit de vetstof en stoof de ui en knoflook.

Voeg vervolgens piment d’espelette, kaneel, komijn, gerookte chilipoeder en zout toe. Bak de kruiden even mee zodat ze hun smaken kunnen vrijgeven.

Voeg vervolgens de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en roer alles goed om. Stoof de groenten tot ze wat zachter worden.

Voeg de kikkererwten en rode kidneybonen samen met de tomatenblokjes toe aan de groenten. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water en voeg toe aan de ingrediënten.

Voeg tot slot balsamicoazijn toe aan het geheel en laat het geheel 45 min pruttelen op een laag vuurtje.

Verwijder intussen de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe aan de chili sin carne.

Verwarm intussen de oven op 200 graden. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier.

Verspreid de chips over het bakpapier.

Neem vervolgens twee koffielepels en verdeel met behulp van de twee lepels 2/3 van de smeerkaas over de chips. Plaats in het midden van de oven gedurende 5 à 10 minuten, tot de kaas begint te smelten.

Haal uit de oven en verdeel de chili sin carne over de chips en gesmolten kaas.

Verdeel de overige smeerkaas over de chili. Door de warmte zal de kaas smelten.

Strooi tot slot mais over de chili en werk af met schijfjes avocado, partjes limoen en korianderblaadjes.


Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness