Top

Hummus met rode biet

Wat heb je nodig?

  • 200 gr kikkererwten, uitgelekt gewogen
  • 60 gr tahin
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • een snuifje cayennepeper 
  • een snuifje zout 
  • 1,5 koffielepel komijn
  • 1 lemoen, het sap
  • 150 gr voorgekookte rode biet
  • 10 gr bietensap (optioneel)

Wat moet je doen?

Stort de kikkererwten in een zeef en spoel onder koud stromend water. Gooi het kikkererwtenvocht niet weg! Deze kan je namelijk verwerken in het recept Vegan Chocomousse.

Stort de gespoelde kikkererwten in de foodprocessor en laat even mixen zodat de kikkererwten al grof gehakt zijn.

Voeg vervolgens tahin, olijfolie, knoflook, cayennepeper, zout, komijn, limoensap en voorgekookte rode bieten toe. Mix op een hoge snelheid tot er een smeuïge massa ontstaat. Gebruik een pannenlikker om de zijkanten naar het midden te brengen, zodat je zeker alles kan mixen.

Heb je bietensap in de verpakking? Voeg deze dan eventueel toe voor extra smeuïgheid en uiteraard ook voor de roze kleur. Ik heb een tiental gram gebruikt.

Serveer in een kommetje samen met stukjes brood, broodstengels, rauwe groentjes zoals wortels, radijs en komkommer of serveer bij een salade als extra topping. Ik werk geregeld Buddha Bowls af met een flinke eetlepel hummus. Smakelijk!

Ik heb de hummus afgewerkt met wat olijfolie, sesamzaadjes, lente ui, walnoten en bieslook. Voel je vrij om hier zelf wat in te experimenteren!

Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness