Top

Chicken Tikka Masala

Wat heb je nodig?
Marinade

Chicken Tikka Masala
  • 600 gr kipfilet (in blokjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 rode paprika (gesneden in hapklare stukken)
  • 300 ml passata
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 el Garam Masala
  • 2 el gemalen amandelen
  • 2 el verse koriander
      

Wat moet je doen? 

Mix alle ingrediënten voor de marinade samen in een grote kom, voeg er de stukjes kip bij en roer alles goed door.

Laat de kip marineren voor 10 minuten (als je weinig tijd hebt) of 24 uur (als je meer tijd hebt, plaats de kom dan wel afgedekt in de frigo).

 

Doe de olijfolie, ui en paprika in een grote pan en laat het rustig bakken op een laag vuurtje voor 5 minuten.

Zet daarna de temperatuur wat hoger en voeg de kippenblokjes toe. Bak voor ongeveer

3 - 5 minuten.

Voeg er de passata en de kokosmelk bij en breng alles aan de kook.

 

Verlaag de temperatuur en laat alles nog even verder pruttelen voor 10 minuten. Voeg de resterende Garam Masala, gemalen amandel en verse koriander toe. Roer alles goed door.

Als de saus te dik is, voeg er nog wat kokosmelk bij.

 

Serveer met rijst of naanbrood.