Top

Sally's Pulled Pork

Smokey Sally is een kruidenmix voor alle liefhebbers van een lekker intense BBQ smaak. Het unieke aroma van Spaanse paprika geeft deze blend haar mooie gerookte smaak. Gebruik Smokey Sally bij wit vlees, in een marinade met olie, azijn en zout. Of gebruik voor een overheerlijke pulled pork.  

Pulled pork is een extreem mals varkensgerecht met een pittige toets. Het vergt wat voorbereiding en tijd maar is niet moeilijk om te maken. Je kan pulled pork klaarmaken op de barbecue: de oven. Zo kan iedereen genieten van dit langzaam gegaard varkensvlees. Ondanks het gebraad hier niet op houtskool wordt klaargemaakt, geeft Smokey Sally toch die karakteristieke gerookte smaak aan het gerecht. 

Wat heb je nodig?   

Gebraad
  • 1 ontbeende, ontvette schouder van een vrolijk varken - ongeveer 1 kg
Marinade
BBQ saus
  • 2 el bruine suiker
  • 50 - 100 ml tomatenpuree 
  • 500 ml ketchup 
  • Een paar snufjes van Dilip's Chili Flakes 
  • 1/2 el tabasco 
  • 2 el soja saus 
  • 2 el appelciderazijn 
  • 100 ml neutrale olie 
  • een teentje geplette knoflook 
Koolsla
  • 1 kleine krop witte kool 
  • 4 wortelen 
  • optioneel wat rode kool 
  • 2 el azijn 
Dressing
  • 300 ml mayonaise 
  • 3 eetlepels honingmosterd 
  • Een scheutje gemalen komijn en koriander 
  • 1 theelepel azijn 
  • Pyramid Salt 
  • Black pepper 


Wat moet je doen? 

Gebraad
Voeg de ingrediënten van de rub samen en masseer het rondomrond het vlees. Wikkel het gebraad in aluminiumfolie en laat 12 tot 24 uur rusten in de koelkast. Neem het gebraad de laatste 2 uur uit de koelkast om het terug op kamertemperatuur te brengen. Verwarm de oven voor op 110°C en plaats het vlees erin. Het is klaar wanneer de kerntemperatuur 90 tot 93°C heeft bereikt. Afhankelijk van de grootte van het gebraad neemt dit ongeveer 10 uur in beslag. Haal het gebraad uit en giet er enkele lepels appelsap of appelciderazijn over. Laat een halfuurtje rusten. Trek tot slot het botermalse vlees in draderige pluksels met twee vorken. 

BBQ saus
Breng alle ingrediënten samen in een kom en klop met behulp van een mixer tot een mooi en glanzend geheel. 

Koolsla
Snij de kool in stukken en rasp de wortelen. Breng alle ingrediënten voor de dressing samen en giet over de kool en wortelen. Roer goed zodat de dressing gelijkmatig is verdeeld.

Serveer het varkensvlees op een hamburgerbroodje met daarop de BBQ saus en koolsla. Smakelijk!