Top

Rasta Pasta

Rasta Pasta is een unieke kruidenmix met een warme, complexe basis van citroentijm, knoflook en paprikapoeder. De pittige blend vindt z'n oorsprong in de Caraïbische keuken en tilt alle pastagerechten tot een hoger niveau. Favoriet van jong en oud!

Dit eenvoudig gerecht kan met verschillende groenten worden gemaakt. Geniet ervan als bij- of hoofdgerecht, gecombineerd met wit vlees, vis of brood. Kleurrijke perfectie!

Wat heb je nodig?

  • 500 g pasta
  • 300 g groenten in "rasta" kleuren (rood, geel groen) zoals paprika, courgette en lente-ui.
  • 1 kl Rasta Pasta
  • 2 kl neutrale olie 
  • zout, peper, azijn en suiker naar smaak 
  • Een handvol verse gehakte kruiden (peterselie, koriander of wat je in de winkel of tuin vindt) 


Wat moet je doen?

Kook de pasta. Verhit de olie en doe Rasta Pasta en groenten in een hete wokpan. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de wok. Kruid met peper, kruidenazijn en een snuifje zout. Roer alles goed door. Leg een plaatje van Bob Marley op en geniet! 


Tips
Serveer dit Rasta Pasta gerecht ook eens als een koude pastasalade. 
Voeg, indien gewenst, verse room toe voor een vollere versie. 

Marineer vlees en vis met Rasta Pasta of gebruik om sauzen op smaak te brengen.

In sauzen combineert Rasta Pasta prima met kokosmelk.