Top

Pizza courgette, prei & geitenkaas

Wat heb je nodig?
Dit is een recept voor 2 personen

Voor de pizzabodem:
  • 250 gr pizza mix 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml water 
Voor de toppings:
  • 70 gr champignons
  • 1 prei, witte en lichtgroene gedeelte
  • 1 kleine courgette
  • 80 gr zachte geitenkaas
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gr gruyère
  • 1 flinke koffielepel venkelzaad
  • 1 grote stengel lente-ui
  • handvol verse basilicum
  • handvol verse oregano

Wat moet je doen?

Voor de pizzabodem

Maak de pizzabodem volgens de instructies op de verpakking.

Bekleed nadien een bakplaat met bakpapier, smeer in mijn olijfolie en leg de pizzabodem hierop.

 

Voor de toppings

Verwarm de oven op 220 graden.

Snijd de champignons courgette in dunne plakjes.

Gebruik het witte en lichtgroene gedeelte van de prei. Snijd in de lengte doormidden en snijd vervolgens in julienne.

Wrijf de pizzabodem lichtjes in met olijfolie en wrijf nadien de pizzabodem in met de geitenkaas.

Verspreid vervolgens de champignons, courgette, prei, mozzarella en Gruyère over de pizzabodem. Scheur de mozzarella in stukjes, dan zal de kaas beter smelten straks in de oven.

Neem een kommetje en kneus de venkelzaden zodat de aroma’s vrijkomen. Verdeel het venkelzaad over de pizza en plaats de pizza in het midden van de oven.  Bak de pizza een 15tal minuten, tot de groentjes gaat zijn en de pizzabodem knapperig.

Hak intussen de lente ui fijn.

Haal de pizza uit de oven en verdeel de lente ui, basilicum en oregano over de pizza. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness