Top

Pittige tomatenpasta met burrata

Wat heb je nodig?

Recept voor 2 personen

  • 500 gram trostomaten
  • een snufje grof zeezout
  • olijfolie
  • 20 gram pijnboompitten
  • 200 gram pappardelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 100ml rode wijn
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • 1 koffielepel Rasta Pasta
  • 1 koffielepel Chipotle Chili
  • enkele takjes verse oregano
  • 125 gram burrata
  • vetstof om te bakken

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 180 graden. Was de trostomaten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en wat grof zeezout. Plaats in de oven gedurende 20 minuten.
Rooster intussen de pijnboompitten op een hoog vuur en leg apart.
Breng een kookpot met water aan de kook en kook de pasta gaar zoals omschreven op de verpakking.


Verhit wat vetstof in een pan en stoof de geperste look. Voeg de Rasta Pasta & Chipotle Chili kruiden toe aan de look en stoof kort mee tot de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens de trostomaten, rode wijn en ahornsiroop toe. Laat het geheel eventjes inkoken tot de saus dikker wordt. Verlaag het vuur en laat nog even verder pruttelen.


Verdeel de pasta en de tomatensaus over twee borden. Werk af met burrata, verse oregano en de geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!

Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness