Top

Aubergine salade met sumak

Wat heb je nodig?

Recept voor 2 personen

  • 1 grote aubergine
  • 1 theelepel sumak
  • 1 koffielepel komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 kleine tomaatjes
  • een snufje citrus salt flakes
  • het sap van 1/2 sinaasappel
  • een handvol verse munt
  • een handvol verse basilicum
  • een handvol granaatappelpitjes
  • 100 gram feta
  • een handje amandelschilfers

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes en leg in de ovenschaal. Voeg de olijfolie, grof zeezout, komijn en sumak toe aan de aubergine en roer alles goed om. Neem een tweede ovenschaal en leg hier de tomaatjes in. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat citrus salt flakes over. Plaats beide ovenschalen 20 minuten in de oven.

Haal de aubergine en de tomaten uit de oven wanneer deze gaar zijn. Knijp het sap van een halve sinaasappel uit over de aubergineblokjes en voeg de granaatappelpitten, amandelschilfers, feta en fijngesnipperde verse kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar. Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Tip: Deze aubergine salade is lekker in combinatie met een stukje versgebakken brood, wat rucola of quinoa. Eet smakelijk!


Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness